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Registros recuperados : 82 | |
1. | | FERREIRA, F. M.; CHAVES, S. F. S.; BHERING, L. L.; ALVES, R. S.; TAKAHASHI, E. K.; SOUSA, J. E.; RESENDE, M. D. V. de; LEITE, F. P.; GEZAN, S. A.; VIANA, J. M. S.; FERNANDES, S. B.; DIAS, K. O. G. A novel strategy to predict clonal composites by jointly modeling spatial variation and genetic competition. Forest Ecology and Management, v. 548, Article 121393, 2023. 10 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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2. | | ANDREOTTI, R.; PRATA, M. C. de A.; GUIMARAES, M. F. M.; LÉON, A. P. de; MELO, A. K. M.; LEITE, F. P. L. Abordagem molecular no diagnóstico da resistência e no controle do carrapato-do-boi. In: SIMPÓSIO EMBRAPA LABEX DE SANIDADE ANIMAL, 1., 2009, Campo Grande, MS. Anais... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009. 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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3. | | CASTRO, C. A. de O.; SOUZA, G. A. de; SANTOS, G. A. dos; RESENDE, M. D. V. de; TAKAHASHI, E. K.; LEITE, F. P. Aceleração do florescimento em genótipos autofecundados e florescimento ultra-precoce de mudas jovens de eucalyptus por top graftings. Boletim Técnico Sif, v. 1, n. 4, p. 1-6, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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5. | | CUNHA, R. C.; PÉREZ DE LEÓN, A. A.; LEITE, F. P. L.; GUERRERO, F. D.; PINTO, L. S.; ANDREOTTI, R. Assessment of bovine immunoprotection against Rhipicephalus microplus using Bm86-CG antigen expressed in Pichia pastoris. In: AMERICAN ASSOCIATION OF VETERINARY PARASITOLOGISTS ANNUAL MEETING, 56.; LIVESTOCK INSECT WORKERS CONFERENCE, 55.; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ECTOPARASITES OF PETS, 11.,2011,ST. LOUIS, MO. Sustainable parasite and vector control: proceedings. St. Louis,MO: American Association of Veterinary Parasitologists, 2011. p.95 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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6. | | NOVAIS, R. F. de; BARROS, N. F. de; LEITE, F. P.; VILLANI, E. M. A.; TEIXEIRA; J. L.; LEAL, P. G. L. Avaliação da eficiência do fosfato de norte Carolina. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.4, p. 2214-2216. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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8. | | SILVA, A. R.; DIAS JUNIOR, M. de S.; LEITE, F. P.; CARVALHO, E. J. M.; VELOSO, C. A. C. Avaliação da resistência à penetração de um latossolo amarelo submetido a duas intensidades de tráfego de um forwarder sob diferentes condições de resíduos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 34., 2013, Florianópolis. Anais... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de ciência do solo, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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10. | | BERNE, N.; MOURA, M. Q.; GASPAR, E. B.; MINHO, A. P.; DOMINGUES, R.; SANTOS, P. A.; COSTA, C. M.; LEIVAS LEITE, F. P. Avaliação da resposta imune de ovinos infectados com Haemunchus contortus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 20., 2018, Londrina, PR. Anais... Londrina, PR: CBPV; UEL, 2018. p.321. 17 a 19 de setembro de 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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17. | | SANTOS JUNIOR, A. G.; CUNHA, R. C.; ANDREOTTI, R.; LEITE, F. P. L. Avaliação de diferentes métodos de purificação da proteína bm86-cg expressa em pichia pastoris. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 16., 2010, Campo Grande, MS. [Anais...]. Campo Grande, MS: Colégio Brasileiro de Parasitologia Veterinária, 2010. 1 CD-ROM. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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18. | | SANTOS JUNIOR, A. G. dos; PIRAINE, R. E. A.; CUNHA, R. C.; NIZOLI, L. Q.; ANDREOTTI, R.; LEITE, F. P. L. Avaliação de métodos para obtenção de proteínas recombinantes. Science and Animal Health, v.5, n.2, p. 166-177, maio/ago. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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19. | | OLIVEIRA, F. P. de; SILVA, M. L. N.; AVANZI, J. C.; CURI, N.; LEITE, F. P. Avaliação de perdas de solo em estradas florestais não pavimentadas no Vale do Rio Doce, Minas Gerais. Scientia Forestalis, Piracicaba, v. 38, n. 87, p. 331-339, set. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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20. | | SILVA, A. R.; DIAS JUNIOR, M. de S.; LEITE, F. P.; CARVALHO, E. J. M.; VELOSO, C. A. C. Avaliação do efeito da camada de resíduos florestais na pressão de preconsolidação da um latossolo amarelo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 82 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
24/11/2021 |
Data da última atualização: |
24/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
GADIOLI, I. L.; ASQUIERI, E. R.; OLIVEIRA, L. de L. de; FIGUEIREDO, L. F. de A.; CELESTINO, S. M. C.; BATISTA, R. D.; ASQUIERI, E. M. de A. R. |
Afiliação: |
IZABEL LUCENA GADIOLI; EDUARDO RAMIREZ ASQUIERI; LIVIA DE LACERDA DE OLIVEIRA; LUCIO FLAVIO DE ALENCAR FIGUEIREDO; SONIA MARIA COSTA CELESTINO, CPAC; RAYSSA DIAS BATISTA; ELAINE MEIRE DE ASSIS RAMIREZ ASQUIERI. |
Título: |
Influence of Climatic and Geographical Variations on the Nutritional and Antioxidant Properties of Baru Mesocarp (Dipteryx alata Vog.) and the Crystallization of Sucrose by Secondary Nucleation. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Sugar Tech, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract Baru is an exotic fruit grown in different regions of the Brazilian savannah, but its sweet mesocarp is discarded after extraction of the almond the nutritional and antioxidant properties of baru mesocarp (pulp), as harvested in three Brazilian locations (Goia´s-GO; Federal District-DF and Minas Gerais-MG), and the feasibility of crystalizing the sugar from the mesocarp were investigated. Variations (dry weight basis) in the protein (2.6?9.2%), lipid (1.5?5.1%), fiber (24.1?33%), sugar (38.1?42.3%), total phenolic compounds ?TPC (179.4?314.7 mg GAE.100 g-1) and tannin (39.3?75.8 mg CAE.100 g-1) contents were observed. The antioxidant activity as determined by the ABTS method followed the tannin content, and by the DPPH and FRAP methods, followed the TPC content. The mesocarp from MG, subjected to higher temperatures, temperature variations and sunlight, presented more sucrose, glucose and fructose. The mesocarp from DF, presented more antioxidants, tannins, total and soluble fibers, proteins, maltose, lipids and ash, contents associated with a higher altitude and greater rainfall. Finally, the GO mesocarps, with rainfall before ripening, higher temperatures and less sunlight, were associated with higher antioxidant, sucrose and insoluble fiber contents. Granulated sugar was obtained by crystallization from the mesocarp. |
Palavras-Chave: |
Baru; Variável climática. |
Thesagro: |
Açúcar; Composto Fenólico; Cristalização. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02178naa a2200253 a 4500 001 2136527 005 2021-11-24 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGADIOLI, I. L. 245 $aInfluence of Climatic and Geographical Variations on the Nutritional and Antioxidant Properties of Baru Mesocarp (Dipteryx alata Vog.) and the Crystallization of Sucrose by Secondary Nucleation.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aAbstract Baru is an exotic fruit grown in different regions of the Brazilian savannah, but its sweet mesocarp is discarded after extraction of the almond the nutritional and antioxidant properties of baru mesocarp (pulp), as harvested in three Brazilian locations (Goia´s-GO; Federal District-DF and Minas Gerais-MG), and the feasibility of crystalizing the sugar from the mesocarp were investigated. Variations (dry weight basis) in the protein (2.6?9.2%), lipid (1.5?5.1%), fiber (24.1?33%), sugar (38.1?42.3%), total phenolic compounds ?TPC (179.4?314.7 mg GAE.100 g-1) and tannin (39.3?75.8 mg CAE.100 g-1) contents were observed. The antioxidant activity as determined by the ABTS method followed the tannin content, and by the DPPH and FRAP methods, followed the TPC content. The mesocarp from MG, subjected to higher temperatures, temperature variations and sunlight, presented more sucrose, glucose and fructose. The mesocarp from DF, presented more antioxidants, tannins, total and soluble fibers, proteins, maltose, lipids and ash, contents associated with a higher altitude and greater rainfall. Finally, the GO mesocarps, with rainfall before ripening, higher temperatures and less sunlight, were associated with higher antioxidant, sucrose and insoluble fiber contents. Granulated sugar was obtained by crystallization from the mesocarp. 650 $aAçúcar 650 $aComposto Fenólico 650 $aCristalização 653 $aBaru 653 $aVariável climática 700 1 $aASQUIERI, E. R. 700 1 $aOLIVEIRA, L. de L. de 700 1 $aFIGUEIREDO, L. F. de A. 700 1 $aCELESTINO, S. M. C. 700 1 $aBATISTA, R. D. 700 1 $aASQUIERI, E. M. de A. R. 773 $tSugar Tech, 2021.
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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